Wc-kalusteen tuunausta

 Huhtikuu 2019(!)

Sain toteutetuksi pitkäaikaisen aikomukseni korjata lapsuuteni lapsuuteni nukkekodin lavuaari. Kaluste on noita 80-luvun Jean West Germany-tuotantoa. Alunperin peili on ollut peilaavaa "hopea"-tarraa ja hana irronnut leikeissä silloin lapsena, eikä minulla ole muistikuvaa millainen se edes on ollut. Itse kaluste on hyvässä kunnossa ja pienelllä pesulla kirkastui kummasti. Lattiaosassakin on jälkiä liimauksesta; matto on ollut tarra myös.


Lähtötilanne tuunaukselle


Peiliksi löytyi sopiva pala oikeaa ohutta peiliä, joka ei aivan ollut alkuperäisen kehyksen kokoinen. Tästä syystä tein peilille uudet kehykset kahvitikusta. Hieman mittausta, leikkaamista, hiontaa, maalausta ja liimausta, lopputuloksena uusi parempi sekä isompi peili.

Uusi hana
Lavuaarin suurin puute oli kadonnut hana. Uuden hanan valmistumiseksi tein pitkään ja hartaasti ajatustyötä, kunnen "romulaatikoista" sattui käteen oikeanlainen yhdistelmä sekalaisia pienosia.

Hana koostuu farkuista irronneesta niitin päällisestä, rikkinäisestä avainnipun lukosta, hopeanvärisistä helmistä, punaisesta ja sinisesta lasihelmestä, korunosista ja alaosa jostain tuntemattomasta metallisesta "kupista", lienee korunosa sekin. Liimaaminen pikaliimalla vaati useamman yrityksen, paljon voimasanoja, tuskan hikeä ja pakollisia hermotaukoja :)

Hieman hopeatussia strategisesti tupsuteltuna ja voilá. Se onnistui ja siitä tuli IHANA!


Lopputulos
Lopussa kiitos seisoo! Valmis tuunattu lavuaari-peili-wc-kaluste valmiina sijoitettavaksi paikalleen.

Kommentit